DXA / Benmineralmåling - Lunar iDXA - Scanex Medical Systems AS

GE Lunar iDXA

En ”aksial” bentetthetsmåler basert på en smal vifteformet (fanbeam) røntgenstråle, for minimale fortegninger, som skanner pasienten med transvers bevegelse.  Dette er meget viktig bl.a. i forbindelse med å definere areal som del av BMD og kroppssammensetning. Skannet er raskt (3000 uA mode) og et rygg eller hofteskann tar ca. 30 sekunder, mens et total body skann tar ca. 4 – 5 minutter.

  • Systemet er i tillegg tilgjengelig med 10 sek. skanntid. Grunnet en meget effektiv detektor og et patentert K-filter på røntgenrøret, gir apparatet minimal stråledosen til pasient.
  • SmartScan søker opp og sentrerer røntgenstrålen etter ben. Dette gir bedre strålehygiene, senker undersøkelsestiden og eliminerer krav til ”scoutscan”.
  • iDXA benytter enCore v.18 programvare som har et fullverdig Windows 10, 64 bit brukergrensesnitt. enCore  v.18 og Windows 10 leveres begge med norsk språk.
  • Ergonomien, både for bruker og pasient, er en vesentlig del i alle våre maskiner. Når pasienten er posisjonert, utføres eventuell reposisjonering direkte på arbeidsstasjonen, dvs. ingen unødvendige løft.
  • Systemet har et lavt bord så pasienten lett kan komme på og av.

Uovertruffen presisjon gjør at våre bentetthetsmålere fra GE Lunar er førstevalg i hovedvekten av all offentlig forskning rundt måling av både bentetthet og kroppssammensetning i Norge og Skandinavia forøvrig.

Besøk gjerne vår leverandørside