Lunar Prodigy - Scanex Medical Systems AS

GE Lunar Prodigy

GE Lunar Prodigy

GE Lunar Prodigy, det mest populære DXA system i verden, og med hele 35 solgte systemer i Norge. Prodigy kjennetegnes også med høy presisjon, og har markedets laveste stråledose til pasient.

Prodigy er en ”aksial” benmineralmåler basert på en smal vifteformet (fan beam) røntgenstråle, for minimale fortegninger, som skanner pasienten med transvers bevegelse. Dette er meget viktig, bl.a. i forbindelse med å definere areal som del av BMD og kroppssammensetning. Skann tiden er rask og et rygg eller hofteskann (3000 uA mode) tar ca. 30 sekunder, mens et total body skann tar ca. 4 – 5 minutter.

Systemet er i tillegg tilgjengelig med 10 sek. skann tid. Grunnet meget effektive detektorer og et patentert k-filter på røntgenrøret, gir apparatet minimal stråledose til pasient.

SmartScan søker opp og sentrerer røntgenstrålen etter ben. Dette gir bedre strålehygiene, senker undersøkelsestiden og eliminerer krav til ”scoutscan”.

Prodigy benytter enCore v.18 programvare som har et fullverdig Windows 10, 64 bit brukergrensesnitt.  enCore v.18 og Windows 10 leveres begge med norsk språk.

Ergonomien, både for bruker og pasient, er en vesentlig del i alle våre maskiner. Når pasienten er posisjonert, utføres eventuell reposisjonering direkte på arbeidsstasjonen, dvs. ingen unødvendige løft.

Et lavt bord sørger for at pasienten lett kan komme på og av.

 

Besøk gjerne vår leverandørside